Europees project 'European University Enterprise Network' treedt in werking

08/05/2012

Het Europese proefproject 'European University Enterprise Network' (EUEN) werd opgericht om links tussen ondernemende onderwijsinstellingen en bedrijven te promoten en te verstevigen. Sinds de oprichting zijn er al 200 studenten en 50 bedrijven bij het project betrokken.

Het EUEN-proefproject steunt de opbouw van zogenaamde kennisallianties ('Knowledge Alliances'). Dat zijn gestructureerde partnerschappen die bedrijven en academici (studenten, docenten en staf) samenbrengen om samen de innovatieve capaciteit van Europa te versterken.

EUEN wordt geleid door de Coventry University in het Verenigd Koninkrijk en loopt momenteel in vier EU-lidstaten met vier kernpartners (universiteiten of hogescholen), vijf bedrijfspartners en twee specifieke partners die de samenwerking tussen de onderwijsinstellingen en de bedrijven faciliteren. Bij het project zijn sinds de opstart al 200 studenten en 50 bedrijven betrokken en worden de resultaten naar 10 EU-lidstaten en meer dan 30 onderwijsinstellingen verspreid.

Via het EUEN-project financiert Europa onderwijsinstellingen die een sterke binding hebben met het werkveld. Binnen Europa wordt de uitbouw van zogenaamde 'entrepreneurial universities', kennisinstellingen die ondernemerschap promoten en faciliteren, sterk aangemoedigd.

Door universiteiten en hogescholen ondernemender te maken, kunnen zij structureler en innovatiever samenwerken met bedrijven. Hierbij gaat het er niet om een bedrijfscultuur binnen te brengen, maar om de universiteiten en hogescholen als organisaties meer ondernemende capaciteiten te bieden waardoor ze meer flexibiliteit, slagkracht en maatschappelijke relevantie kunnen uitdragen. Deze 'ondernemende capaciteiten' binnen de organisatie zullen uiteindelijk ook de geschikte voedingsbodem zijn om 'ondernemende' afstuderende jongeren te stimuleren.

met de steun van

Coventry University's partners zijn voor dit project the National Council for Graduate Entre-preneurship (Verenigd Koninkrijk), Europe Business and Innovation Centre Network (België), Turku  Yliopisto (Finland), HoGent (België), Hewlett-Packard Limited (Verenigd Koninkrijk), Fachhochschule Münster (Duitsland), Microsoft Worldwide Education Strategy Group, Banco Santander (Spanje/Verenigd Koninkrijk) en Acerta (België).

Categorie├źn

Kalender

<  
  >
m d w d v z z
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
Download .ics-bestand

Documenten

application/pdf icon
Challengers: hun kenmerken en succesfactoren(PDF)
STUDIE

di, 09/04/2013

"Challengers" zijn de uitdagers die concurrentie op de deelmarkten moeten bevorderen en innovatie moeten stimuleren. Maar hoe herkennen we deze uitdagers en hoe kunnen we ze versterken?

external doc icon
Tweemeting Ondernemerschap en Onderwijs 2012 - NL
STUDIE

ma, 08/04/2013

Het bevorderen van ondernemen in het onderwijs en het dichterbij brengen van onderwijs en bedrijfsleven is één van de speerpunten van het Nederlandse ondernemerschaps- en innovatiebeleid. In 2007 is een nulmeting uitgevoerd, gevolgd door een eenmeting in 2010.

Sitemap

© 2010 Agentschap Ondernemen

Vlaamse Overheid Vlaanderen in Actie
Sluit mediabalk
http://www.youtube.com/v/5a51uq9QgVw